Hirdetések - Szentlélek és Szent Mihály plébánia

2021.09.20 | 2021. szeptember 19., Évközi 25. vasárnap

Szent Mihály Templom

1./Ünnepeink a héten:

    Hétfő: A koreai szent vértanúk

    Kedd: Szent Máté apostol és evangélista

    Csütörtök: Szent Pió áldozópap

    Péntek: Szent Gellért püspök és vértanú

2./Jövő vasárnap, szeptember 26-án ünnepeljük a Szent Mihály templom búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Bognár István atya, a Brenner János Hittudományi Főiskola spirituálisa lesz. A szentmise után a templomtéren szeretnénk megkínálni a vendégeket süteménnyel és pogácsával, ehhez kérjük és előre is köszönjük az asszonyok közreműködését, segítségét.

Az ünnepi szentmise után a Sekrestyésházban, Kovácsné Pócza Ágnes, Magyar ezüst érdemkereszttel kitüntetett népi iparművész HÖVEJI CSIPKE KIÁLLÍTÁSÁT nyitjuk meg.

A jövő vasárnapi ünnepi szentmisére szeretettel várjuk a város minden lakóját és vendégeinket.

3./ Szeptember végén elkezdődik a katekumenek felkészítése a Városplébánián. Szeretettel várjuk azoknak a fiatal felnőtteknek a jelentkezését, akik szeretnének megkeresztelkedni, vagy akik még nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Jelentkezzenek a Városplébánián vagy a szentmisék végén a sekrestyében.


További hírek

REMÉNY

REMÉNY

Szent Mihály Templom

A Goldmark énekegyüttes adventi koncertje a Szent Mihály templomban
A hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)
Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.

Ti pedig, testvérek, ne fáradjatok el a jó cselekedetekben.

Fontos Linkek