Hirdetések - Szentlélek és Szent Mihály plébánia

2021.09.20 | 2021. szeptember 19., Évközi 25. vasárnap

Szent Mihály Templom

1./Ünnepeink a héten:

    Hétfő: A koreai szent vértanúk

    Kedd: Szent Máté apostol és evangélista

    Csütörtök: Szent Pió áldozópap

    Péntek: Szent Gellért püspök és vértanú

2./Jövő vasárnap, szeptember 26-án ünnepeljük a Szent Mihály templom búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Bognár István atya, a Brenner János Hittudományi Főiskola spirituálisa lesz. A szentmise után a templomtéren szeretnénk megkínálni a vendégeket süteménnyel és pogácsával, ehhez kérjük és előre is köszönjük az asszonyok közreműködését, segítségét.

Az ünnepi szentmise után a Sekrestyésházban, Kovácsné Pócza Ágnes, Magyar ezüst érdemkereszttel kitüntetett népi iparművész HÖVEJI CSIPKE KIÁLLÍTÁSÁT nyitjuk meg.

A jövő vasárnapi ünnepi szentmisére szeretettel várjuk a város minden lakóját és vendégeinket.

3./ Szeptember végén elkezdődik a katekumenek felkészítése a Városplébánián. Szeretettel várjuk azoknak a fiatal felnőtteknek a jelentkezését, akik szeretnének megkeresztelkedni, vagy akik még nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók. Jelentkezzenek a Városplébánián vagy a szentmisék végén a sekrestyében.


További hírek









































REMÉNY

REMÉNY

Szent Mihály Templom

A Goldmark énekegyüttes adventi koncertje a Szent Mihály templomban












































A hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)












Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.





De mindazt, amit kértek, hálaadással párosult imádsággal és könyörgéssel terjesszétek Isten elé. Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és elméteket Krisztus Jézusban. 

Fontos Linkek