Ezüstmise a soproni Szent György templomban

2022.08.23 | 2022. augusztus 14-én, az esti fél 8-as szentmisében ünnepelték meg Kálmán Imre atya, a Szent György templom egykori plébánosának ezüst papi jubileumát.

Szent György templom

2022. augusztus 14-én, az esti fél 8-as szentmisében ünnepelték meg Kálmán Imre atya, a Szent György templom egykori plébánosának ezüst papi jubileumát.

Imre atya prédikációjában buzdította a közösséget, hogy legyenek tüzes lelkületűek, ahogyan Jézus tüzet gyújtani jött a világba, és így érezzék magukénak a templomot, a közösséget, és a lelkipásztorokat, annál is inkább, mert az Isten felé csak az összefogás útján lehet haladni!

Öröm volt a közösség szívében, hogy egy olyan lelkipásztor hálaadásának lehetett része, aki 32 évvel ezelőtt ebben a templomban kezdte meg, akkor még ministráns szolgálatát.

Az ünnepi szentmise végén családonként, csoportonként fogadhatták a hívek az ezüstmisés áldást.

KGV
Fótó: Szalay Márton


További hírek

REMÉNY

REMÉNY

Szent Mihály Templom

A Goldmark énekegyüttes adventi koncertje a Szent Mihály templomban
A hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)
Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.

az ellenfelektől pedig semmiképpen nem ijedtek meg 

Fontos Linkek