VÁROSI KERESZTÚT A NAPLEMENTÉBEN

2022.04.11 | Április 8-án, fájdalmas pénteken, a világjárványból megszabadulva, sokan összejöttünk a Szent Mihály templom kertjében.

Szent Mihály Templom

VÁROSI KERESZTÚT A NAPLEMENTÉBEN

Ez volt a 12. Városi keresztút Sopronban. A pandémia miatt egyet nem tudtunk megtartani, de tavaly már egy kisebb közösség Jézus lábnyomába lépett, hogy osztozzon Jézus szenvedésében és a kereszt dicsőségében.

Április 8-án, fájdalmas pénteken, a  világjárványból megszabadulva, sokan összejöttünk a Szent Mihály templomban a szentmisére, majd a lemenő nap fényeinél jártuk végig a Storno által tervezett stációknál a keresztutat.

A keresztutat Horváth Imre városplébános vezette a város papjaival és az egyházközségek híveivel körülvéve:

Urunk, Te mondottad: „Aki tanítványom akar lenni, naponta vegye magára keresztjét és kövessen engem” (Lk 9, 23).

Nyomdokaidban akarunk járni, hogy keresztutadból erőt merítve, képesek legyünk a kereszthordozásra. Keresztutad a szenvedés, a türelem és az önmegtagadás iskolája, de még inkább a szereteté, és a győzelemé!

Jézusunk! Add, hogy keresztútban felismerjük saját sorsunkat. Taníts megérteni, mit üzen nekünk keresztutad, mit kell tennünk, hogy Neked tetsző módon tudjuk szeretni egymást, családunkat és egyházunkat!

Fotó: Pluzsik Tamás

 










További hírek









































REMÉNY

REMÉNY

Szent Mihály Templom

A Goldmark énekegyüttes adventi koncertje a Szent Mihály templomban












































A hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)












Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.





De mindazt, amit kértek, hálaadással párosult imádsággal és könyörgéssel terjesszétek Isten elé. Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és elméteket Krisztus Jézusban. 

Fontos Linkek