Hirdetések - Szentlélek és Szent Mihály plébánia

2021.11.22 | 2021. november 21., KRISZTUS KIRÁLY VASÁRNAPJA

Szent Mihály Templom

1./Hálásan köszönjük a hívek perselyadományát, amellyel a Magyar Katolikus Karitászt támogatták. A jó Isten fizesse meg!

2./Ünnepeink a héten:

   Hétfő: Szent Cecília szűz és vértanú

   Kedd: Szent Kelemen pápa és vértanú

   Szerda: A szent vietnámi vértanúk

   Csütörtök: Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú

  

3./Szombaton este 5 órakor a Szent Mihály templom a szentmise kezdetén meggyújtjuk az adventi koszorú első gyertyáját és ezzel kezdetét veszi az advent idő, a karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje.

A szombat esti szentmisére szeretettel várjuk a családokat, a gyermekeket és fiatalokat.

 

4./ Azok a fiatalok, akik jövő évben szeretnének házasságot kötni a Szentlélek, a Szent Mihály, a Szent György, a Szent Orsolya és a Domonkos templomokban, jelentkezzenek a Városplébánián.

 

5./Jövő évre elfogadunk miseszándékokat a Városplébánián!

 

6./ Jövő évi Kalendárium kapható a kórus alatt.


További hírek

A hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)
Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.

De mindazt, amit kértek, hálaadással párosult imádsággal és könyörgéssel terjesszétek Isten elé. Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és elméteket Krisztus Jézusban. 

Fontos Linkek