A Szent Mihály látogatóközpont átadása

2021.05.28 | A sekrestyésház turisztikai bemutatójával zárult le a Szent Mihály templom felújítása.

Szent Mihály Templom

Megnyitotta kapuit a tavalyi esztendőben újraszentelt, megújult soproni Szent Mihály-templom látogatóközpontja, mely interaktív tárlatokkal is várja az érdeklődőket. A Sekrestyésházban kialakított látogatóközponttal lezárult a templom teljes körű felújítása, amely a Modern Városok Program keretében valósult meg.

A projektzáró sajtótájékoztatón Horváth Imre városplébános köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy Sopron város önkormányzata és a Győri Egyházmegye példaértékű összefogásával valósulhatott meg a Szent Mihály-templom külső és belső felújítása, amely a templom évszázados történetében is egy kiemelkedő esemény. A város és a városplébánia együttműködése régi időkre nyúlik vissza, amely különös jelentőséggel bír az öntörvényű, széthúzó világban. Örömét fejezte ki, hogy a templom melletti Sekrestyésházban a Szent Mihály Látogatóközpont létrejöhetett, mely reményei szerint egy új közösségi teret adhat Sopronnak.
 
Veres András megyéspüspök kiemelte, hogy a Szent Mihály-templom megújulása, valamint a Látogatóközpont létrehozása a Magyar Kormány támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. Hangsúlyozta, hogy a felújított gótikus templom és környéke különös pompával bír nemcsak a soproniak, hanem az egész ország számára.
 
Új korszak veszi kezdetét a Szent Mihály-templom életében, hiszen innentől már turisztikai látványosságként is funkcionál az épületegyüttes – mondta el a projektzáró eseményen Dr. Farkas Ciprián, Sopron megyei jogú város polgármestere. Továbbá kiemelte, hogy a templom felújítása jól illeszkedik a többi, soproni nagy beruházás köréhez.
 
Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Modern Városok Program keretében a kulturális fejlesztésekre is lehetőség nyílt, így az új látogatóközpont kialakításával a kultúra és a művészeti értékek is közelebb kerülhetnek a jövő generációjához.

Győri Egyházmegye SajtóirodaFotó: Griechisch Tamás / Sopron Média


További hírekDraskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.

felejtem ami mögöttem van, s az előttem levő után rugaszkodom  

Fontos Linkek