A Szent Mihály látogatóközpont átadása

2021.05.28 | A sekrestyésház turisztikai bemutatójával zárult le a Szent Mihály templom felújítása.

Szent Mihály Templom

Megnyitotta kapuit a tavalyi esztendőben újraszentelt, megújult soproni Szent Mihály-templom látogatóközpontja, mely interaktív tárlatokkal is várja az érdeklődőket. A Sekrestyésházban kialakított látogatóközponttal lezárult a templom teljes körű felújítása, amely a Modern Városok Program keretében valósult meg.

A projektzáró sajtótájékoztatón Horváth Imre városplébános köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy Sopron város önkormányzata és a Győri Egyházmegye példaértékű összefogásával valósulhatott meg a Szent Mihály-templom külső és belső felújítása, amely a templom évszázados történetében is egy kiemelkedő esemény. A város és a városplébánia együttműködése régi időkre nyúlik vissza, amely különös jelentőséggel bír az öntörvényű, széthúzó világban. Örömét fejezte ki, hogy a templom melletti Sekrestyésházban a Szent Mihály Látogatóközpont létrejöhetett, mely reményei szerint egy új közösségi teret adhat Sopronnak.
 
Veres András megyéspüspök kiemelte, hogy a Szent Mihály-templom megújulása, valamint a Látogatóközpont létrehozása a Magyar Kormány támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg. Hangsúlyozta, hogy a felújított gótikus templom és környéke különös pompával bír nemcsak a soproniak, hanem az egész ország számára.
 
Új korszak veszi kezdetét a Szent Mihály-templom életében, hiszen innentől már turisztikai látványosságként is funkcionál az épületegyüttes – mondta el a projektzáró eseményen Dr. Farkas Ciprián, Sopron megyei jogú város polgármestere. Továbbá kiemelte, hogy a templom felújítása jól illeszkedik a többi, soproni nagy beruházás köréhez.
 
Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Modern Városok Program keretében a kulturális fejlesztésekre is lehetőség nyílt, így az új látogatóközpont kialakításával a kultúra és a művészeti értékek is közelebb kerülhetnek a jövő generációjához.

Győri Egyházmegye Sajtóiroda







Fotó: Griechisch Tamás / Sopron Média


További hírek









































REMÉNY

REMÉNY

Szent Mihály Templom

A Goldmark énekegyüttes adventi koncertje a Szent Mihály templomban













































A hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)











Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.





Zúgolódás és okoskodás nélkül tegyetek meg mindent, 15hogy kifogástalanok és tiszták legyetek, Istennek ártatlan gyermekei a gonosz és a romlott nemzedék közt, akik közt úgy ragyogtok, mint csillagok és világmindenségek.  

Fontos Linkek