Hirdetések - Szent György plébánia

2022.10.31 | 2022. október 30., Évközi 31. vasárnap

Szent György templom

Szeretettel hirdetjük a kedves híveknek a következőket:

Hétfőn nem lesz szentmise templomunkban.

Mindenszentek parancsolt főünnepén, kedden este 6 órakor lesz az ünnepi szentmise templomunkban.

Szerdán, halottak napján, szintén este 6 órakor lesz szentmise az összes elhunytért, ami után elvégezzük a halottak esti ájtatosságot.

November 3-án, elsőcsütörtökön az esti szentmise az altemplomi kápolnában lesz, melyet az altemplomban nyugvó, és az október hónapban eltemetett elhunytjainkért mutatjuk be. A szentmise után az elhunytakért imádkozunk az urnatemetőben.

November 4-én, elsőpénteken a rózsafüzér negyed 6-kor kezdődik. Háromnegyed 6-kor elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát, melyet az elsőpénteki szentmise követ.

A jövő hétvégén a szentmisék perselyadományait az ablakcsere céljára különítjük el.
Előre is hálásan köszönjük a templomunkért elkötelezett hívek adományait!

Köszönjük mindazoknak, akik október hónapban befizették az idei évi egyházi adójukat és ezzel támogatták templomunk és egyházközségünk fenntartását! Isten fizesse meg!

Novemberre van még néhány szabad misemondatási lehetőség, illetve már lehet szentmiséket íratni a jövő évre is! Misét íratni a szentmisék előtt és után, a sekrestyében lehet. 

Templomunk urnatemetője Mindenszentek ünnepén reggel 8-tól este 19:00-ig tart nyitva. Egyéb napokon reggel 8-tól este 17:45-ig látogatható az altemplom. KÉRÜNK MINDENKIT, HOGY AZ ALTEMPLOMBAN CSAK AZ ITT KAPHATÓ FÜSTMENTES, GYERTYÁKAT HASZNÁLJÁK A BALESETVESZÉLY ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN, illetve NYOMATÉKOSAN KÉRÜNK MINDENKIT AZ ALTEMPLOMI HÁZIREND BETARTÁSÁRA!

Mindenszentekkel és Halottak napjával kapcsolatban buzdítunk mindenkit, hogy ne csak virágot és mécseseket vigyünk ki a temetőkbe, hanem érezzük ennél még sokkal fontosabb feladatunknak az elhunytakért végzett imádságot! Aki Mindenszentek nyolcadában valamilyen templomot vagy temetőt felkeres, és ott imádkozik az elhunytakért, minden nap teljes búcsút nyerhet. A búcsúnyerés feltételei: gyónás, szentáldozás, imádság a Szentatya szándékára: egy Hiszekegy, Miatyánk, és egy Üdvözlégy.

* * *

Mindenszentekhez és Halottak napjához kapcsolódóan hirdetjük, hogy a soproni Szent Mihály temető ünnepi nyitvatartásának a rendje a hirdetőtáblán megtalálható.

November 5-én, szombaton este 6 órakor, és másnap vasárnap 9 órakor tartják a Szent Imre templom búcsúját. Szeretettel várják a kedves testvéreket!


További hírek


REMÉNY

REMÉNY

Szent Mihály Templom

A Goldmark énekegyüttes adventi koncertje a Szent Mihály templombanA hagyomány kortárs ügy

A hagyomány kortárs ügy

Szent Mihály Templom

Milyen az, amikor a kortárs építészet egy gótikus templom belső terét formálja? Milyen az, amikor a múlt ereklyéi egy kőoltárban látható módon kapnak helyet? Interjú Lenzsér Péter Ybl-díjas építésszel.


Andrássy Péter temetési miséje

Andrássy Péter temetési miséje

Szent Mihály Templom

Mi viszont a mennynek vagyunk polgárai. Onnét várjuk üdvözítőnket, az Úr Jézus Krisztust, aki a mi nyomorult testünket az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. (Fil 3,20-21)
Draskovits György emlékmise

Draskovits György emlékmise

Keresztelő Szent János Templom

A Keresztelő Szent János templomban, 2021. április 25-én, ünnepélyesen emlékeztünk meg Draskovits György temetésének 370. évfordulójáról.

Nem is keressük emberek tetszését, hanem Istenét, aki szívünket vizsgálja.  

Fontos Linkek